راهبردهای توسعه بوم‌آورد و آموزه‌های توسعه پایدار

انتشار کتاب «راهبردهای توسعه بوم‌آورد و آموزه‌های توسعه پایدار»

کتاب «راهبردهای توسعه بوم‌آورد و آموزه‌های توسعه پایدار» اثر اینیاس زاکس و بنیامی لیزان با ترجمه ترجمه حمید نوحی منتشر شد.

واژه «توسعه بوم‌آورد» از سال ۱۹۷۲ به بعد در فرایند رشد و تکامل مضامین و مفاهیم خود با سرعت زیادی در ادبیات توسعه رایج شد.

هدف این نظریه که هم گرایشات بوم‌پرستانه افراطی و رویایی، و هم اقتصاد سالاری غیرانسانی را به طور یکسان طرد می‌کند، و در عین حال خواهان همبستگی افقی (در زمان موجود) با نسل‌های حاضر و همبستگی عمودی با نسل‌های آینده است، عبارت است از هماهنگ کردن اهداف اجتماعی-اقتصادی با شرایط و اقتضائات سرزمینی و بومی.

عملی شدن این رویکرد مستلزم تجدید نظر اساسی و همزمان در سبک زندگی و نوع مصرف، اسلوب‌های فنی رایح و تقلیدی، روش‌های غیر خردمندانه کاربرد منابع، انرژی و فضاء و بالاخره تجدید نظر در ساهتارهای تشکیلاتی و اجرایی است.

مطلب پیشنهادی

حجاب، همچون مسئله/ سطوح سه‌گانه‌ی عدم به‌رسمیت‌شناسی هونت با توجه به جنبش «زن، زندگی، آزادی»

این مقاله سه قسمت دارد که هر سه بخش بر محور سه پرسش می‌گردند: یکم، سیر تاریخی و تبارشناسی مسئله‌ی حجاب در ایران معاصر چگونه است؟ دوم، آیا حجاب را می‌توان به‌عنوان یکی از مصادیق هر سه سطح عدم به‌رسمیت‌شناسیِ اکسل هونت به شمار آورد؟ در راستای پاسخ‌گویی به این پرسش، نخست به تعریف به‌رسمیت‌شناسی نزد اکسل هونت پرداخته شده است و سپس با شرح سطوح سه‌گانه‌ی عدم به‌رسمیت‌شناسی، مسئله‌ی حجاب در هر یک از این سطوح بررسی می‌شود. در نهایت پرسش سوم این است که چه بدیلی می‌توان برای مسئله‌ی حجاب متصور شد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *