یکشنبه , ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
راهبردهای توسعه بوم‌آورد و آموزه‌های توسعه پایدار

انتشار کتاب «راهبردهای توسعه بوم‌آورد و آموزه‌های توسعه پایدار»

کتاب «راهبردهای توسعه بوم‌آورد و آموزه‌های توسعه پایدار» اثر اینیاس زاکس و بنیامی لیزان با ترجمه ترجمه حمید نوحی منتشر شد.

واژه «توسعه بوم‌آورد» از سال ۱۹۷۲ به بعد در فرایند رشد و تکامل مضامین و مفاهیم خود با سرعت زیادی در ادبیات توسعه رایج شد.

هدف این نظریه که هم گرایشات بوم‌پرستانه افراطی و رویایی، و هم اقتصاد سالاری غیرانسانی را به طور یکسان طرد می‌کند، و در عین حال خواهان همبستگی افقی (در زمان موجود) با نسل‌های حاضر و همبستگی عمودی با نسل‌های آینده است، عبارت است از هماهنگ کردن اهداف اجتماعی-اقتصادی با شرایط و اقتضائات سرزمینی و بومی.

عملی شدن این رویکرد مستلزم تجدید نظر اساسی و همزمان در سبک زندگی و نوع مصرف، اسلوب‌های فنی رایح و تقلیدی، روش‌های غیر خردمندانه کاربرد منابع، انرژی و فضاء و بالاخره تجدید نظر در ساهتارهای تشکیلاتی و اجرایی است.

مطلب پیشنهادی

خالی شدن صندوق رای و ناپدید ‌شدن خوشبختی/ یادداشتی بر کتاب زندگی چگونه بود؟

اگر بخواهیم فهرست مطالبات ملی ما ایرانیان را طی دو سده اخیر برشماریم، خواستی همگانی برای آزادی، عدالت و استقلال قطعا در سرلوحه آن قرار می‌گیرد و اگر بخواهیم هدف کسب این مطالبات را مشخص کنیم، نقطه اجماع آنها را در تمنای پیشرفت و توسعه‌یافتگی می‌یابیم و اگر از ما پرسیده شود: «برای چه می‌خواهید توسعه‌یافته باشید؟» مانند همه جوامع انسانی دیگر پاسخ می‌دهیم: «برای خوشبختی». تا این مرحله، صورت مساله بدیهی و روشن و با شناخت‌مان از هویت تاریخی‌مان سازگار و منطبق به ‌نظر می‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *